Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Gyümölcsös túrótorta

2016. szeptember 28. - Kovács Helga

Hozzávalók

A tésztához:gyumolcsos_turotorta.jpg

100 g darált dió

100 g zabpehelyliszt

2 ek. negyedannyi

2 tojás

2 ek. víz

A krémhez:

74 g vanília ízű pudingpor

700 ml tej

2 csomag vaníliás cukor (20 g)

4 ek. negyedannyi

5 db lapzselatin

400 g túró

1 doboz vegyes bogyós gyümölcs fagyasztva

Elkészítés

A tésztához melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és béleljünk ki egy kb. 26 cm-es kapcsos sütőformát sütőpapírral.

A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjéből, pici negyedannyi cukorhelyettesítővel kemény habot verünk. A sárgáját a maradék cukorhelyettesítővel és a langyos vízzel világos krémmé keverjük, utána finoman a tojásfehérjéhez adjuk.

A darált diót és a zabpehelylisztet összekeverjük, és óvatosan hozzáadagoljuk a tojásfehérjés krémhez. Vigyázzunk, hogy a tojásfehérje ne törjön össze! (pont úgy működik, mint a piskóta)

Az egészet a tortaformába öntjük, elsimítjuk a tetejét, és mehet a sütőbe kb. 15 percre, amíg aranybarna nem lesz a széle. Ha kész, a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben jöhet a krém: A pudingporból, tejből, vaníliás cukorból és a negyedannyiból a szokásos módon sűrű pudingot főzünk.

Közben a lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, kb. 5 perc múlva alaposan kinyomkodjuk, és a még forró pudinghoz keverjük. Megvárjuk, amíg kihűl.

A túrót egy nagy tálban villával összetörjük, és robotgéppel hozzákeverjük a pudingos-zselatinos krémet. Jöhetnek gyümölcsök. (Egy keveset félreteszünk díszítésnek.)

A gyümölcsös túrókrémet a kihűlt tésztára öntjük, feldíszítjük a maradék gyümölccsel, és mehet a hűtőbe, amíg meg nem szilárdul. Ha szilárdra dermedt, kivesszük a tortaformából, és lehet is tálalni.

gyumolcsos_turotorta1.jpg

 A krém eredeti receptjét az Apróséf oldalán találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr511741263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása