Hozzávalók
A tésztához:
100 g darált dió
100 g zabpehelyliszt
2 ek. negyedannyi
2 tojás
2 ek. víz
A krémhez:
74 g vanília ízű pudingpor
700 ml tej
2 csomag vaníliás cukor (20 g)
4 ek. negyedannyi
5 db lapzselatin
400 g túró
1 doboz vegyes bogyós gyümölcs fagyasztva
Elkészítés
A tésztához melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és béleljünk ki egy kb. 26 cm-es kapcsos sütőformát sütőpapírral.
A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjéből, pici negyedannyi cukorhelyettesítővel kemény habot verünk. A sárgáját a maradék cukorhelyettesítővel és a langyos vízzel világos krémmé keverjük, utána finoman a tojásfehérjéhez adjuk.
A darált diót és a zabpehelylisztet összekeverjük, és óvatosan hozzáadagoljuk a tojásfehérjés krémhez. Vigyázzunk, hogy a tojásfehérje ne törjön össze! (pont úgy működik, mint a piskóta)
Az egészet a tortaformába öntjük, elsimítjuk a tetejét, és mehet a sütőbe kb. 15 percre, amíg aranybarna nem lesz a széle. Ha kész, a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben jöhet a krém: A pudingporból, tejből, vaníliás cukorból és a negyedannyiból a szokásos módon sűrű pudingot főzünk.
Közben a lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, kb. 5 perc múlva alaposan kinyomkodjuk, és a még forró pudinghoz keverjük. Megvárjuk, amíg kihűl.
A túrót egy nagy tálban villával összetörjük, és robotgéppel hozzákeverjük a pudingos-zselatinos krémet. Jöhetnek gyümölcsök. (Egy keveset félreteszünk díszítésnek.)
A gyümölcsös túrókrémet a kihűlt tésztára öntjük, feldíszítjük a maradék gyümölccsel, és mehet a hűtőbe, amíg meg nem szilárdul. Ha szilárdra dermedt, kivesszük a tortaformából, és lehet is tálalni.
A krém eredeti receptjét az Apróséf oldalán találjátok.