Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Triplacsokis brownie

2017. január 02. - Kovács Helga

Igazi karácsonyi süti, nagyon finom és könnyű elkészíteni. Egy kis díszítés pedig nagyon feldobja.

Hozzávalóktriplacsokis_brownie1.jpg

75 g cukrozatlan kakaópor

1 csapott tk. szódabikarbóna

80+80 ml finomabb étolaj

120 ml forró víz

200 g cukor

2 tojás

175 g liszt

1/4 tk. só

1 tk. vanília aroma

175 g fehér, tej- és étcsoki pasztilla egyenlő arányban

Elkészítés

A csokipasztillákat sütés előtt pár órával a mélyhűtőbe tesszük, hogy sütés közben ne olvadjanak teljesen szét. Vagy kifejezetten sütéshez való csokit is vehetünk, ma már kapható több helyen.

Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra és tegyünk sütőpapírt egy nagyjából 23x32 cm-es tepsiben.

Összekeverjük a kakaóport és a szódabikarbónát, majd belekeverjük a 80 ml olajba és a forró vízbe. Utána hozzáadjuk a cukrot, valamint a tojásokat, majd ezeket jól összedolgozzuk.

Ezután belekeverjük a lisztet, a sót, legvégül pedig a vanília aromát és a maradék 80 ml olajat. Az egészet simára keverjük.

Utolsó lépésként a csokipasztillákat adagoljuk és ezzel is elkeverjük.

A masszát beleöntjük a tepsibe, a tetejét elsimítjuk és mehet is az előmelegített sütőbe. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepe még ragacsos.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeletelhetjük.

Most Karácsonyra fenyőfákat készítettem belőle. Ehhez háromszög formára vágjuk a kihűlt brownie-t és mézeskalácsra való írókával díszítjük. Ehhez tökéletes receptet találtam Moha blogján. A fehér írókát zselés ételfestékkel színeztem, a tetejére pedig cukorka csillagot biggyesztettem.

triplacsokis_brownie.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr3612091497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása