Igazi karácsonyi süti, nagyon finom és könnyű elkészíteni. Egy kis díszítés pedig nagyon feldobja.
Hozzávalók
75 g cukrozatlan kakaópor
1 csapott tk. szódabikarbóna
80+80 ml finomabb étolaj
120 ml forró víz
200 g cukor
2 tojás
175 g liszt
1/4 tk. só
1 tk. vanília aroma
175 g fehér, tej- és étcsoki pasztilla egyenlő arányban
Elkészítés
A csokipasztillákat sütés előtt pár órával a mélyhűtőbe tesszük, hogy sütés közben ne olvadjanak teljesen szét. Vagy kifejezetten sütéshez való csokit is vehetünk, ma már kapható több helyen.
Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra és tegyünk sütőpapírt egy nagyjából 23x32 cm-es tepsiben.
Összekeverjük a kakaóport és a szódabikarbónát, majd belekeverjük a 80 ml olajba és a forró vízbe. Utána hozzáadjuk a cukrot, valamint a tojásokat, majd ezeket jól összedolgozzuk.
Ezután belekeverjük a lisztet, a sót, legvégül pedig a vanília aromát és a maradék 80 ml olajat. Az egészet simára keverjük.
Utolsó lépésként a csokipasztillákat adagoljuk és ezzel is elkeverjük.
A masszát beleöntjük a tepsibe, a tetejét elsimítjuk és mehet is az előmelegített sütőbe. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepe még ragacsos.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeletelhetjük.
Most Karácsonyra fenyőfákat készítettem belőle. Ehhez háromszög formára vágjuk a kihűlt brownie-t és mézeskalácsra való írókával díszítjük. Ehhez tökéletes receptet találtam Moha blogján. A fehér írókát zselés ételfestékkel színeztem, a tetejére pedig cukorka csillagot biggyesztettem.