Ez egy nagyon különleges és harmonikus ízű leves. Aki eddig nálunk megkóstolta, az egyből a rabjává vált. ...ha nem is mindenki, de mi biztosan. ;)
Hozzávalók
1 tk. kókuszolaj
3 gerezd fokhagyma
2 tk. frissen reszelt gyömbér
500 g csirkemell filé felkockázva
1 kisebb fej főzőhagyma
1 kápia paprika
1 édesburgonya
1 púpozott tk. kurkuma
200 g csicseriborsó
2 l csirke alaplé
0,5 tk. só
frissen őrölt bors
250 ml kókusztej (1 konzerv)
2 ek. mogyoróvaj (natúr)
friss petrezselyemzöld
kis marék friss snidling
Elkészítés
A csicseriborsót előző este beáztatjuk, éjszakára pedig mehet a hűtőbe.
A fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük és a kókuszolajon aranybarnára pirítjuk.
Amikor az ízek kisültek, mehet bele az apró kockákra vágott csirkemell. Ezzel is összepirítjuk pár percig (csak amíg a csirkekockák kifehérednek).
Ezután mehet bele a szintén apró kockákra vágott paprika és édesburgonya. Egy picit így is pirítjuk (max. 5 percig), majd hozzákeverjük a kurkumát és felöntjük a csirke alaplével.
Közepes lángon főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, végül beállítjuk az ízeket a sóval, borssal és a mogyoróvajjal. Alaposan összekeverjük, és még rotyogtatjuk kicsit az egészet.
Tálalás előtt beleszórjuk a frissen felvágott petrezselyemzöldet és snidlinget és már ehetjük is.
Az eredeti receptet itt találtam.