Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Kurkumás csicseriborsós csirkeleves

2017. január 29. - Kovács Helga

Ez egy nagyon különleges és harmonikus ízű leves. Aki eddig nálunk megkóstolta, az egyből a rabjává vált. ...ha nem is mindenki, de mi biztosan. ;)

Hozzávalók

1 tk. kókuszolajkurkumascsicseriborsoscsirkeleves1.jpg

3 gerezd fokhagyma

2 tk. frissen reszelt gyömbér

500 g csirkemell filé felkockázva

1 kisebb fej főzőhagyma

1 kápia paprika

1 édesburgonya

1 púpozott tk. kurkuma

200 g csicseriborsó

2 l csirke alaplé

0,5 tk. só

frissen őrölt bors

250 ml kókusztej (1 konzerv)

2 ek. mogyoróvaj (natúr)

friss petrezselyemzöld

kis marék friss snidling

Elkészítés

A csicseriborsót előző este beáztatjuk, éjszakára pedig mehet a hűtőbe.

A fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük és a kókuszolajon aranybarnára pirítjuk.

Amikor az ízek kisültek, mehet bele az apró kockákra vágott csirkemell. Ezzel is összepirítjuk pár percig (csak amíg a csirkekockák kifehérednek).

Ezután mehet bele a szintén apró kockákra vágott paprika és édesburgonya. Egy picit így is pirítjuk (max. 5 percig), majd hozzákeverjük a kurkumát és felöntjük a csirke alaplével.

Közepes lángon főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, végül beállítjuk az ízeket a sóval, borssal és a mogyoróvajjal. Alaposan összekeverjük, és még rotyogtatjuk kicsit az egészet.

Tálalás előtt beleszórjuk a frissen felvágott petrezselyemzöldet és snidlinget és már ehetjük is.

kurkumascsicseriborsoscsirkeleves2.jpg

Az eredeti receptet itt találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr812166569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erzsébet Belon 2017.08.12. 09:02:25

Ez az étel azon kívül, hogy gyönyörű,, isteni finom

Kovács Helga 2017.09.02. 16:39:54

@Erzsébet Belon: Köszönöm,mi is nagyon szeretjük :)

Erzsébet Belon 2017.12.22. 10:17:42

Készítem a levest, és a hagyma szerepét nem látom. Azt is megdinszteltem a fokhagymával. Majd kiderül
süti beállítások módosítása