Ezt a salátát anyukámnál kóstoltuk, és egyből a rabjává váltunk. Az eredeti receptben füstölt pisztráng szerepel, mi viszont füstölt harcsával ettük; így is nagyon finom volt.
Hozzávalók:
600 g héjában főtt burgonya
250 g füstölt harcsa (vagy pisztráng)
pár szem koktélparadicsom
1/2 fej lila hagyma
2 marék rukola
1 marék pirított, szeletelt mogyoró v. mandula
öntet
50 ml extra szűz olíva
1 citrom leve
kevés juharszirup (vagy méz)
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
2 csipet chilipehely (elhagyható)
kevés frissen őrölt fekete bors
2-3 szál friss petrezselyem
a burgonya átforgatásához
1 ek extra szűz olíva
2 szál friss rozmaring
1-2 kk szardellapaszta
Elkészítés:
Első körben megfőzzük a burgonyát héjastól, egészben.
Közben az öntet hozzávalóit egy tálba tesszük és kézi habverővel simára keverjük.
A megfőtt burgonyát vékony (kb 5 mm) karikákra vágjuk. A krumpliszeleteket egy kevés olíva olajjal felhevített serpenyőbe sorakoztatjuk, egyben hozzáadjuk a szardellapasztát és a friss rozmaringot is. Jól átpirítjuk.
A forró burgonyát elkészített öntetbe keverjük és hozzáadjuk a többi zöldséget (a rukkolát, a lila hagymát és a paradicsomot). A tetejére tépkedjük a füstölt halat és pirított, szeletelt mogyoróval megszórjuk.
Az eredeti receptet itt találtuk.