Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Házi granola

2016. október 05. - Kovács Helga

A granola remek helyettesítője a boltokban kapható, cukros reggeliző pelyheknek és müzliknek. Az alapját a zabpehely adja, amit utána tetszés szerint ízesíthetünk. Most éppen fahéjas-magvas-kókuszos kombót írtam le, de szabadon variálható minden földi jóval. A sütés után keverhetük bele aszalt gyümölcsöket, étcsoki darabokat vagy akár cukrozatlan kakaót is. A variációk számának csak a képzeletünk szab határt.

A kész granola tökéletes reggelire tejel vagy joghurttal, de nasi helyett is ehetjük.

Hozzávalókgranola2.jpg

2 csésze zabpehely

2 csésze vegyes magvak (dió, kesudió, tökmag, mandula, lenmag stb.)

2 ek. chia mag

2 csésze kókuszpehely

1 kk. fahéj (elhagyható)

7 ek. olvasztott kókuszolaj

juharszirup (ízlés szerint)

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt, és sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit. Sok helyen olvasok alacsonyabb hőfokot, de az én sütőm biztos nem elég meleg, nekem így sül meg rendesen. Ezzel lehet kísérletezni.

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és a juharszirupot. Az egészet alaposan elkeverjük, hogy mindenhova jusson a zsiradékból.

granola.jpg

Ezt a masszát egyenletesen szétoszlatjuk a tepsiben, és mehet is a sütőbe. Kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, közben néhányszor megkutyuljuk, hogy egyenletesen piruljon.

Ha kész, kivesszük a sütőből és a tepsin hagyjuk kihűlni. Légmentesen záródó dobozban több hétig is eláll.

granola1.jpg

Az eredeti receptet pedig itt találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr9711772201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása