Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Banánkenyér

2018. február 01. - Kovács Helga

Hozzávalók

4 nagyon érett banán (vagy 3, ha nagyon nagyok)banankenyer1.jpg

2 tojás

150 g lágy nádcukor

1 cs. vaníliás cukor (vagy vaníliás nyírfacukor)

1 kk. vanília aroma

50 g olvasztott vaj

50 ml repceolaj

400 g liszt

1,5 tk. szódabikarbóna

csipet só

1-1 nagy marék ét-/tej-/fehércsoki pasztilla

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, és egy gyümölcskenyér formát kivajazunk és lisztezünk.

A puha banánokat villával összetörjük, a tojásokat kicsit felverjük és összekeverjük a banánpéppel. Ehhez mehet a cukor (a vaníliás is) és a vanília aroma is; alaposan kikeverjük.

A vajat megolvasztjuk és a cukros-banános masszához adjuk. Amikor teljesen elvegyült, beleöntjük az olajat is. Ezzel is egyneműre keverjük.

Külön tálba szitáljuk a lisztet és szódabikarbónát, majd a sót is hozzákutyuljuk. Ezt a lisztes keveréket nagyon apránként adagoljuk a tojásos-banánoshoz.

Amikor a tészta már szép sima, hozzáadjuk a csokit is. Egészen sűrű tésztát kapunk, ezt öntjük a kiken formába.

Az előmelegített sütőben 55 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, konyharuhát borítunk rá, és így hagyjuk 10 percig pihenni.

banankenyer2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr413320549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása