Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Palacsinta

2017. január 27. - Kovács Helga

Hozzávalókpalacsinta.jpg

200 g liszt

2 tojás

csipet só

300 ml tej

200 ml szódavíz

75 ml olaj

1 ek. cukor (vagy ízlés szerint)

+ kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

A liszthez hozzáütjük a tojásokat és a csipet sót, majd kicsit elkeverjük. Utána apránként hozzáadagoljuk a tejet.

Ha sikerült simára kutyulni, mehet bele az olaj és a szóda is, és ezzel is jó alaposan elkeverjük. Az egészet félretesszük picit pihenni.

A palacsintasütőben egy kevéske olajat melegítünk, végül kisütjük a palacsintákat.

A kész palacsintákat kedvünk szerint töltjük és kapacitásunknak megfelelően fogyasztjuk. ;)

A mi kedvenc töltelékünk a banános-nutellás, amihez nutellával megkenjük a palacsintát és banánkarikákat sorakoztatunk rá, a végé feltekerjük és befaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr6712146107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása