Ezt a receptet a barátnőmtől kaptam. :) Náluk kóstoltuk és egyből beleszerettünk. A lányomnak annyira ízlik, hogy még a tányért is tisztára nyalja evés után :D
Hozzávalók
1 ek. chilipaszta (ha nincs, megfelel az édes chiliszósz is)
150-200 g rizstészta (előfőzve)
fél csokor újhagyma
fél szár póréhagyma
2-3 ek. olaj
1-2 ek. világos szójaszósz
1-2 ek. halszósz
200 g csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb sárgarépa, zellerszár, cukkini, lila hagyma (ízlés szerint, de ne legyen sokkal több, mint a hús)
2 ek. pad thai szósz
Elkészítés
Előkészítjük a chili paszta alapot (lehet készen is kapni, vagy összekeverhetjük: kevés világos szójaszósz, darált chili, zúzott fokhagyma, szójabab paszta), a pad thai szószt, a világos szójaszószt és a halszószt.
A fokhagymát, a póréhagymát és az újhagymát apróra vágjuk, illetve pár szelet lila hagymát. Az egyéb zöldségeket egyformára szeleteljük.
A csirkemellet apróra vágjuk, vagy akár darálhatjuk is, és minden hozzávalót a kezünk ügyébe készítünk.
Wokban felforrósítjuk az olajat, majd hozzáadjuk a chili alapot és a fokhagymát, picit pirítjuk és mehet hozzá a vegyes hagymakupac kb. fele. Folyamatosan kevergetve tovább pirítjuk.
Beleforgatjuk a csirkehúst, utána hozzákeverjük a halszószt és a szójaszószt is, majd a zöldségeket is. Az egészet együtt pirítjuk még kb. 2-3 percig.
Közben gyorsan elkészítjük és leszűrjük a tésztát. Ha kész, belekeverjük a húsos, zöldséges alapba, addig pirítjuk, amíg az egész jól el nem keveredik.
Végül hozzáöntjük a maradék hagymakeveréket, legutoljára pedig a pad thai szószt. Utolsó keverés következik tálalás előtt.
A tányérokat pirított földimogyoró darabkákkal díszíthetjük.