Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Kapros sárgarépaleves

2017. január 27. - Kovács Helga

Ez egy nagyon finom és könnyű leves, ami szinte mindenhez passzol.

Hozzávalókkaprossargarepaleves1.jpg

kevés vaj

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 l csirke alaplé

600 g sárgarépa

1 kk. kakukkfű

fehér bors

joghurt

kapor

Elkészítés

Egy lábasban a vajat megolvasztjuk, majd a hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és ezzel is pároljuk még pár percig.

Hozzáadjuk az alaplét és felfőzzük. Kakukkfűvel fűszerezzük, majd közepes lángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a sárgarépa megpuhul.

Botmixerrel pépesre turmixoljuk, utána sóval és borssal beállítjuk a kellemes ízét. Tányérba szedve joghurttal és friss kaporral díszítjük, de  hidegen is nagyon finom.

kaprossargarepaleves2.jpg

Az eredeti receptet még a régi receptgyár oldalán találtam, most itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr6512146087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása