Ez az a típusú süti, ami nem éli meg a másnapot. ;) nagyon finom, pofon egyszerű és ráadásul sem lisztet, sem cukrot nem igényel.
Hozzávalók
200 g darált mák
100 g kókuszreszelék
4 tojás
3 ek. kókuszolaj (felolvasztva)
2 db alma
12 tk. xilit
2 tk fahéj
1 dl víz
2 tk sütőpor
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét a xilittel kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját, a darált mákot, a kókuszolajat, a kókuszreszeléket és a sütőport egy nagyobb tálban összekeverjük
Majd a két almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsit fahéjjal és xilittel ízesítjük és hozzákeverjük a mákos masszához. Ha kell, vízzel hígíthatjuk az állagát, de nekem most nem kellett. (ez ugye függ a tojások méretétől)
A keményre felvert tojásfehérjét óvatosan a masszába forgatjuk, hogy a hab ne törjön nagyon össze.
Legvégül csatos tortaformában 180 ºC-on 40-45 percig sütjük, először csak alsó sütéssel, majd az utolsó 15 percben alsó-felső sütéssel, míg a teteje aranybarna nem lesz.
Az eredeti receptet itt találtam.