Ez egy nagyon finom és könnyű leves, ami szinte mindenhez passzol.
Hozzávalók
kevés vaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l csirke alaplé
600 g sárgarépa
1 kk. kakukkfű
só
fehér bors
joghurt
kapor
Elkészítés
Egy lábasban a vajat megolvasztjuk, majd a hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és ezzel is pároljuk még pár percig.
Hozzáadjuk az alaplét és felfőzzük. Kakukkfűvel fűszerezzük, majd közepes lángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a sárgarépa megpuhul.
Botmixerrel pépesre turmixoljuk, utána sóval és borssal beállítjuk a kellemes ízét. Tányérba szedve joghurttal és friss kaporral díszítjük, de hidegen is nagyon finom.
Az eredeti receptet még a régi receptgyár oldalán találtam, most itt olvasható.