Az arepas Dél-Amerikában elterjedt kukoricalepény. Ott ez a buci sok "street food" alapja. Gyakorlatilag nem más, mint kukoricaliszt, só és víz. Segítségével nagyon egyszerűen változatossá tehetjük az étkezésünket.
Hozzávalók
7 dl víz
csipetnyi só
350 g kukoricaliszt
50 g vaj
Elkészítés
A vizet a sóval felforraljuk, majd folyton kevergetve, lassan hozzáöntjük a lisztet. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzhelyről és jól kikeverjük.
Ez után hagyjuk kicsit hűlni, hogy ne égesse a kezünket, majd nedves kézzel addig dagasztjuk, amíg selymes fogású nem lesz.
Kb. zöld dió nagyságú gömböket formálunk belőle, és vékonyra kilapítjuk.
A vajon mindkét oldalukat barnára sütjük. Közben sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, belerakjuk a lepényeket és előmelegített, forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Kicsit hagyjuk megint hűlni, kettévágjuk őket, és lehet tölteni, amivel szeretnénk.
Az eredeti receptet itt találjátok.