Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Arepas

2016. szeptember 14. - Kovács Helga

Az arepas Dél-Amerikában elterjedt kukoricalepény. Ott ez a buci sok "street food" alapja. Gyakorlatilag nem más, mint kukoricaliszt, só és víz. Segítségével nagyon egyszerűen változatossá tehetjük az étkezésünket.

Hozzávalók

7 dl víz

csipetnyi só

350 g kukoricaliszt

50 g vaj

arepas.jpg

Elkészítés

A vizet a sóval felforraljuk, majd folyton kevergetve, lassan hozzáöntjük a lisztet. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzhelyről és jól kikeverjük.

Ez után hagyjuk kicsit hűlni, hogy ne égesse a kezünket, majd nedves kézzel addig dagasztjuk, amíg selymes fogású nem lesz.

Kb. zöld dió nagyságú gömböket formálunk belőle, és vékonyra kilapítjuk.

A vajon mindkét oldalukat barnára sütjük. Közben sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, belerakjuk a lepényeket és előmelegített, forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Kicsit hagyjuk megint hűlni, kettévágjuk őket, és lehet tölteni, amivel szeretnénk.

Az eredeti receptet itt találjátok.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr611704055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása