Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Gyömbéres-csokis keksz

2017. január 02. - Kovács Helga

Vendégváráshoz tökéletes édesség, előre összeállítható, a nagy napon pedig csak gyorsan golyózzuk és kisütjük. Nem mellesleg pedig nagyon nagyon finom.

Hozzávalókgyomberes_csokis.jpg

150 g liszt

60 g kakaópor

6 g sütőpor

200 g kristálycukor

1/4 tk. őrölt gyömbér

1 tk. vaníliás cukor

60 g vaj

2 tojás

1 csipet só

+ porcukor a forgatáshoz

Elkészítés

A száraz hozzávalókat (lisztet, kakaóport, cukrot, sütőport, gyömbért, vaníliás cukrot, csipet sót) összekeverjük egy edényben.

Ehhez hozzámorzsoljuk a hideg vajat (a nagy lyukú reszelőn le is reszelhetjük), végül a felvert tojásokat is hozzáadjuk. Az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Kicsit ragacsos massza lesz belőle.

A kész tésztát min. egy órára hűtőbe tesszük (de akár egész éjszaka is pihenhet).

Másnap a sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra. Sütés előtt kivesszük a hűtőből a tésztát és diónyi golyókat formázunk belőle, ezeket pedig alaposan megfürdetjük a porcukorban.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a porcukros golyókat (tisztes távolságra egymástól), és az előmelegített sütőben 6 perc alatt készre sütjük.

A sütőben veszi fel a keksz formát és a porcukros réteg szépen megrepedezik. A kekszeket még melegen kell kiszedni. Ez egy kicsit munkás, mert ilyenkor még nagyon puha és óvatosan kell vele bánni, de ha kihűlt, utána fincsi ropogós lesz.

gyomberes_csokis1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr3612091477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása