Ezt a receptet az anyukám találta az egyik Douglas reklámújságban. Mivel nagyon szeretjük az avokádót, egyből kipróbáltuk, és bizony nagy kedvenccé vált.
Hozzávalók
2 db egész csirkecomb (sült)
1 kis csokor petrezselyemzöld
1/2 lime leve
1 kápia paprika
2 db avokádó
só ízlés szerint
1 kk. őrölt római kömény
kb. 4 dkg majonéz (ízlés szerint, ki mennyire szereti szószosan)
pár szál újhagyma apróra vágva (ez is ízlés szerint)
Elkészítés
A sült csirkecombokat megszabadítjuk a bőrtől és a csonttól, a húst pedig feldaraboljuk, és egy nagyobb tálba tesszük.
A hagymát finomra vágjuk, az avokádót felkockázzuk, utána villával kicsit szétnyomkodjuk, hogy jó krémes állagú legyen. Ehhez mehet hozzá a felkockázott paprika, a fűszerek, a lime-lé és az apróra vágott petrezselyem.
Ezt hozzákeverjük a husihoz, majd adagoljuk a majonézt. Mehet bőven, én nem szoktam sajnálni bele, mert szeretjük, ha jó krémes az egész.
Töltsük bucikba, és már ehetjük is....én arepas-t szoktam hozzá sütni, nagyon passzolnak együtt.
Az eredeti receptet is megtaláltam a Nosalty oldalán.