Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Szalagos fánk

2017. január 27. - Kovács Helga

Hozzávalókfank1.jpg

500 g liszt

200 ml tej

50 g élesztő

50 g porcukor

50 g vaj olvasztva

3 tojássárgája

1 egész tojás

50 ml rum

1 citrom reszelt héja

csipet só

olaj a sütéshez

porcukor

baracklekvár

Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejben egy pici cukorral felfuttatjuk. Közben a lisztet összekeverjük a csipet sóval és porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat és a vajat.

Ha az élesztő habosra kelt a tejben, hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Mehet bele a rum és a citrom héja is, majd az egészet simára dagasztjuk.

Meleg helyre félretesszük kelni kb. fél órára, amíg a duplájára nő.

fank2.jpg

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Konyharuhával letakarva ismét kelesztjük fél órát.

Sütés előtt a megkelt fánkok közepére mélyedést nyomunk az ujjunkkal. Bő olajban sütjük. Amikor az egyik oldala megpirult, megfordítjuk. Amikor mindkét oldala szép pirosra sült, konyhai törlővel bélelt tálba sorakoztatjuk és lecsöpögtetjük.

fank3.jpg

Az eredeti receptet itt találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr3512146109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása