Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Sajtos rúd

2016. október 10. - Kovács Helga

Ez a legfinomabb és legegyszerűbb sajtos rúd, amit valaha ettem. Egy szülinapi zsúron ettünk először ilyet; a házigazdák a receptet Mautner Zsófi oldalán találták. Ott úgy szerepel, hogy "A világ legjobb sajtos rúdja". Nekünk nagyon bevált. Nem elég, hogy pikk-pakk elkészül, istenien finom is. Van olyan hét, hogy többször is megsütöm, de nem tudunk ráunni. Ja, és persze legalább másfélszeres adagot érdemes készíteni, nálunk még egyszer sem élte meg a másnapot, szóval ide is a megnövelt mennyiséget írtam le. (Nekem ez az adag pont megtölt egy tepsit.)

Hozzávalóksajtosrud1.jpg

90 g vaj

150 g liszt

2 csipet só

160 g reszelt cheddar sajt (+ a tetejére)

3 evőkanál tejszín

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A vajat a reszelő nagy lyukú részén tálba reszeljük, hozzámérjük a lisztet, a sót és a reszelt sajtot. Az egészet nagyjából összegyúrjuk, hogy kb. összeálljon.

Hozzáadjuk a tejszínt, majd azzal együtt simára gyúrjuk.

Lisztezett lapon kb. 0,5 cm vastag lappá nyújtjuk, majd hosszú, vékony rudakat szeletelünk, ezeket átemeljük a sütőlappal borított tepsire. A tetejét megszórhatjuk még plusz reszelt sajttal, vagy szezámmaggal.

Az előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz.

sajtosrud3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr7211786097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása