Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Amerikai palacsinta

2017. január 27. - Kovács Helga

Ez a klasszikus tengeren túli édesség tökéletes receptje ;)

Hozzávalókamerikaipalacsinta1.jpg

200 g liszt

1 tojás

1 csomag sütőpor

200 g vaj olvasztva

1 ek. cukor

300 ml tej

fél citrom héja

vaníliás cukor

Elkészítés

A lisztet kimérjük és hozzákeverjük a sütőport.

Egy külön tálban összekeverjük a tojást, a cukrot, az olvasztott vajat és a tejet. Ehhez apránként adagoljuk a lisztes-sütőporos keveréket. Legvégül ízesítjük a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Ez egy kicsit sűrűbb állagú tészta lesz, mint a hagyományos palcsintáé. 

A palacsintasütőt bemelegítjük, de nem kell bele zsiradék. A palacsintatésztát kis merőkanállal adagoljuk a forró serpenyőbe. Magától szétterül és csinos kis pufi palacsinták lesznek a végén.

amerikaipalacsinta2.jpg

Juharsziruppal a legfinomabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr9812146097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása