Ez a klasszikus tengeren túli édesség tökéletes receptje ;)
Hozzávalók
200 g liszt
1 tojás
1 csomag sütőpor
200 g vaj olvasztva
1 ek. cukor
300 ml tej
fél citrom héja
vaníliás cukor
Elkészítés
A lisztet kimérjük és hozzákeverjük a sütőport.
Egy külön tálban összekeverjük a tojást, a cukrot, az olvasztott vajat és a tejet. Ehhez apránként adagoljuk a lisztes-sütőporos keveréket. Legvégül ízesítjük a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Ez egy kicsit sűrűbb állagú tészta lesz, mint a hagyományos palcsintáé.
A palacsintasütőt bemelegítjük, de nem kell bele zsiradék. A palacsintatésztát kis merőkanállal adagoljuk a forró serpenyőbe. Magától szétterül és csinos kis pufi palacsinták lesznek a végén.
Juharsziruppal a legfinomabb.