Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Vörös lencse főzelék

2017. január 15. - Kovács Helga

Hozzávalók

1 közepes fej vöröshagymavoroslencsefozelek1.jpg

1 gerezd fokhagyma

1 ek. olívaolaj

1 tk. só (csapott)

0,5 csipet őrölt fekete bors

2 tk. curry por (púpozott)

2 kk. kurkuma (púpozott)

1 tk. gyömbérpor

0,5 tk. őrölt fűszerkömény

2 db babérlevél

250 g vörös lencse

750 ml víz

1 ek. kókuszkrém

Elkészítés

A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon puhítani kezdjük.

Ha a hagyma már üvegesre puhult, akkor a babérlevél kivételével hozzáadjuk az összes fűszert, és kicsit megpirítjuk, hogy az ízek előbújjanak.

A vörös lencsét átmossuk, majd a babérlevéllel együtt hozzáadjuk a fűszeres-hagymás keverékhez, felöntjük vízzel, és lassú tűzön puhára főzzük (kb 20 perc alatt).

Tálalás előtt kivesszük a babérleveleket, legvégül jöhet bele a kókuszkrém. Tejföl vagy főzőtejszín is jó lehet, ha nem vegán verziót szeretnénk készíteni.

voroslencsefozelek2.jpg

Az eredeti receptet itt találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr8111744163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása