Hozzávalók
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 tk. só (csapott)
0,5 csipet őrölt fekete bors
2 tk. curry por (púpozott)
2 kk. kurkuma (púpozott)
1 tk. gyömbérpor
0,5 tk. őrölt fűszerkömény
2 db babérlevél
250 g vörös lencse
750 ml víz
1 ek. kókuszkrém
Elkészítés
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon puhítani kezdjük.
Ha a hagyma már üvegesre puhult, akkor a babérlevél kivételével hozzáadjuk az összes fűszert, és kicsit megpirítjuk, hogy az ízek előbújjanak.
A vörös lencsét átmossuk, majd a babérlevéllel együtt hozzáadjuk a fűszeres-hagymás keverékhez, felöntjük vízzel, és lassú tűzön puhára főzzük (kb 20 perc alatt).
Tálalás előtt kivesszük a babérleveleket, legvégül jöhet bele a kókuszkrém. Tejföl vagy főzőtejszín is jó lehet, ha nem vegán verziót szeretnénk készíteni.
Az eredeti receptet itt találtam.