Hozzávalók
1 bögre zabpehely
1 bögre víz
1 bögre tej, vagy kókusztej
Elkészítés
A zabpelyhet egy kis lábasba tesszük, hozzáöntjük a folyadékot, és addig főzzük, amíg kezd besűrűsödni (ez csak pár perc a forrástól számítva). ...én speciel jobban szeretem az apróbb szemű zabpelyhet, mert hamarabb sűrűsödik.
Ha elnyertük a kívánt sűrűséget, lehet ízesíteni. Ennek csak a képzeletünk szab határt. Általában az idény gyümölcsöket szoktam használni – ami éppen van itthon.
Íme néhány variáció kedvcsinálóként:
- Almás-fahéjas: a zabkásához darabokra vágott almát keverek, meglocsolom egy kis juharsziruppal (ez elhagyható, ha valaki nem szereti az édeset reggel), a végé pedig fahéjat szórok a tetejére.
- Csokis-banános: a zabkásához karikákra vágott banánt és cukrozatlan kakaóport keverek, az egészet pedig meghintem egy kevéske étcsoki pasztillával.
- Bogyós gyümölcsökkel is nagyon finom, tetszőleges keverési aránnyal.
- Sütőtökös: sült sütőtökkel és egy csipet fahéjjal, nagyon laktató reggeli.
- Ha pedig kicsit szeretném energia dúsabbá tenni, akkor csíráztatott magokkal, vagy aszalt/szárított gyümölcsökkel turbózom fel.