A krémlevesek a kedvenceim, mert egészségesek és végtelenül egyszerűek. Csak megnézem, milyen zöldség van itthon, azzal jól megpakolom a fazekat, és kiveszek a mélyhűtőből egy adag, fagyasztott húslevest.
Amikor vasárnap húslevest főzünk, akkor szoktam eltenni belőle egy keveset a fagyóba, úgysem esszük meg mindet. Ezért általában van itthon alaplé. Ha még sincs itthon, akkor pedig nagy ritkán húsleves kockából szoktam készíteni.
Hozzávalók
2 nagy póréhagyma
1 ek. vaj
2 l húsleves alaplé
só, bors ízlés szerint
reszelt parmezán ízlés szerint
Elkészítés
A póréhagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A vajon megpirítjuk, és ezt felöntjük az alaplével.
Ha a hagyma teljesen megpuhult, összeturmixoljuk. Ha elég zöldség van a levesben, nem kell liszttel vagy krumplival sűríteni, elég krémes lesz.
A legvégén ízesítjük sóval, borssal és egy kevéske reszelt parmezán sajttal.