Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Póréhagyma krémleves

2016. szeptember 29. - Kovács Helga

A krémlevesek a kedvenceim, mert egészségesek és végtelenül egyszerűek. Csak megnézem, milyen zöldség van itthon, azzal jól megpakolom a fazekat, és kiveszek a mélyhűtőből egy adag, fagyasztott húslevest.

Amikor vasárnap húslevest főzünk, akkor szoktam eltenni belőle egy keveset a fagyóba, úgysem esszük meg mindet. Ezért általában van itthon alaplé. Ha még sincs itthon, akkor pedig nagy ritkán húsleves kockából szoktam készíteni.

porehagymaleves.jpg

Hozzávalók

2 nagy póréhagyma

1 ek. vaj

2 l húsleves alaplé

só, bors ízlés szerint

reszelt parmezán ízlés szerint

Elkészítés

A póréhagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A vajon megpirítjuk, és ezt felöntjük az alaplével.

Ha a hagyma teljesen megpuhult, összeturmixoljuk. Ha elég zöldség van a levesben, nem kell liszttel vagy krumplival sűríteni, elég krémes lesz.

A legvégén ízesítjük sóval, borssal és egy kevéske reszelt parmezán sajttal.

porehagymaleves1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr5911718485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása