Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Avokádós csicseriborsó saláta

2016. október 05. - Kovács Helga

Hozzávalók

1,5 csésze csicseriborsócsicseriborso_salata.jpg

1 doboz koktélparadicsom

1 kígyóuborka

1 avokádó

1/2 csokor petrezselyemzöld

Az öntethez:

1,5 dl olívaolaj

1 citrom leve

1 tk. dijoni mustár

kevés friss bazsalikom

1 csipet szárított oregánó

csipet só

1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A csicseriborsót előző éjszaka beáztatjuk úgy, hogy a víz bőségesen ellepje. Éjszakára mehet a hűtőbe. Másnap enyhén sós vízben roppanósra főzzük.

 Az öntethez a hozzávalókat kézi robotgéppel habosra kikeverjük, és egy nagy tálba öntjük.

A kígyóuborkát megpucoljuk és darabokra vágjuk, a paradicsommal együtt. A csicseriborsóval egyetemben a nagy tálba tesszük és összekeverjük az öntettel.

csicseriborso_salata2.jpg

Az avokádót is megszabadítjuk a héjától és darabokra vágjuk, utána ez is mehet a tálba. Ezzel óvatosan összekeverjük, a legvégén pedig megszórjuk egy kis petrezselyemzölddel.

csicseriborso_salata1.jpg

Az eredetei receptet itt találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr211744383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása