Hozzávalók
1,5 csésze csicseriborsó
1 doboz koktélparadicsom
1 kígyóuborka
1 avokádó
1/2 csokor petrezselyemzöld
Az öntethez:
1,5 dl olívaolaj
1 citrom leve
1 tk. dijoni mustár
kevés friss bazsalikom
1 csipet szárított oregánó
csipet só
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A csicseriborsót előző éjszaka beáztatjuk úgy, hogy a víz bőségesen ellepje. Éjszakára mehet a hűtőbe. Másnap enyhén sós vízben roppanósra főzzük.
Az öntethez a hozzávalókat kézi robotgéppel habosra kikeverjük, és egy nagy tálba öntjük.
A kígyóuborkát megpucoljuk és darabokra vágjuk, a paradicsommal együtt. A csicseriborsóval egyetemben a nagy tálba tesszük és összekeverjük az öntettel.
Az avokádót is megszabadítjuk a héjától és darabokra vágjuk, utána ez is mehet a tálba. Ezzel óvatosan összekeverjük, a legvégén pedig megszórjuk egy kis petrezselyemzölddel.
Az eredetei receptet itt találjátok.