Hozzávalók
200 g zabpehelyliszt
40 g kókuszliszt
2 tk. fahéj
1,5 tk. sütőpor
1 tk. kukorica keményítő
0,5 tk. só
56 g kókuszolaj
2 nagy tojás
1 ek. vaníliakivonat
192 g kókuszvirág cukor
40 g étcsoki pehely
Tetejére:
35 g kókuszvirág cukor
1 tk. fahéj
30 g étcsoki pehely
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 185 ºC-ra (ha van légkeveréses programod, akkor azon), és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a liszteket, a fahéjat, a sütőport, a keményítőt és a sót. Egy másik tálban keverjük jól össze a tojást, az olvasztott kókuszolajat és a vaníliát, majd mehet bele a kókuszvirág cukor is.
A tojásos masszát apránként a lisztes keverékhez adjuk, és simára kutyuljuk. Egy nagyon sűrű, ragacsos massza lesz belőle. Ha kész, beletesszük az étcsokit is, és azzal is elkeverjük.
Kanál segítségével a tepsikbe halmozzuk a masszát (vigyázat, nagyon megnőnek!), kb. diónyi adagokat, és vizes kanál hátoldalával tallérokat formázunk belőlük. Kb. 15-18 db nagy kekszünk lesz.
A tetejét megszórjuk a cukor és fahéj keverékével, a legvégén pedig megkoronázzuk az étcsokival.
Az előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Az eredeti receptet itt találjátok.