Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Csokis pufikeksz

2016. október 14. - Kovács Helga

Hozzávalók

200 g zabpehelyliszt

40 g kókuszlisztcsokis_pufikeksz.jpg

2 tk. fahéj

1,5 tk. sütőpor

1 tk. kukorica keményítő

0,5 tk. só

56 g kókuszolaj

2 nagy tojás

1 ek. vaníliakivonat

192 g kókuszvirág cukor

40 g étcsoki pehely

Tetejére:

35 g kókuszvirág cukor

1 tk. fahéj

30 g étcsoki pehely

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 185 ºC-ra (ha van légkeveréses programod, akkor azon), és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.

Egy nagyobb tálban keverjük össze a liszteket, a fahéjat, a sütőport, a keményítőt és a sót. Egy másik tálban keverjük jól össze a tojást, az olvasztott kókuszolajat és a vaníliát, majd mehet bele a kókuszvirág cukor is.

A tojásos masszát apránként a lisztes keverékhez adjuk, és simára kutyuljuk. Egy nagyon sűrű, ragacsos massza lesz belőle. Ha kész, beletesszük az étcsokit is, és azzal is elkeverjük.

csokis_pufikeksz1.jpg

Kanál segítségével a tepsikbe halmozzuk a masszát (vigyázat, nagyon megnőnek!), kb. diónyi adagokat, és vizes kanál hátoldalával tallérokat formázunk belőlük. Kb. 15-18 db nagy kekszünk lesz.

A tetejét megszórjuk a cukor és fahéj keverékével, a legvégén pedig megkoronázzuk az étcsokival.

Az előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

csokis_pufikeksz2.jpg

Az eredeti receptet itt találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr6811806765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása