Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Lencsefőzelék

2016. szeptember 12. - Kovács Helga

Hozzávalók

400 g lencse

1 nagy fej vöröshagyma

2 babérlevéllencsefozelek1.jpg

1 gerezd fokhagyma

1 csík füstölt szalonna

víz

só ízlés szerint

3 ek. olaj

4 ek. liszt (ízlés szerint)

1 tk. pirospaprika

1 pohár tejföl

1 kk. mustár

1 kk. cukor

1 kk. ecet

Elkészítés

A lencsét alaposan átmossuk, északára beáztatjuk.

Másnap leszűrjük és a hagymával, fokhagymával, a füstölt szalonnával, babérlevéllel és ízlés szerinti sóval egy lábasban főzni kezdjük.

Amíg a lencse fő, elkészítjük a pirospaprikás mártást. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet (ízlés dolga, hogy pontosan mennyit, ki milyen sűrűn szereti a főzeléket), és addig pirítjuk, amíg aranybarna nem lesz. Ha kész, a lencse főzőlevéből adagolunk hozzá apránként, hogy híguljon, így csomómentesen tudjuk majd a lencséhez keverni.

Ha a lencse már majdnem megfőtt, a híg rántást hozzáöntjük és így főzzük tovább. A végén ízesítem mustárral, pici cukorral és ecettel.

Ha az ízek összeálltak, tejföllel behabarjuk.

lencsefozelek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr1511691227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása