Ezt a receptet Mautner Zsófi oldalán találtam úgy, hogy körbenéztem, mi van itthon, és rákerestem a hozzávalókra. Nagyon kellemes meglepetés volt a végeredmény, érdemes kipróbálni. Amilyen egyszerű, olyan finom. :)
Hozzávalók
500 g zöldbab
1 dl víz
1 doboz paradicsomkonzerv levében eltéve
1 fokhagymagerezd
2 babérlevél
só, bors
2 teáskanál nádcukor
1-1 csokor petrezselyem, kapor, koriander, finomra aprítva
1 Halloumi sajt
fejenként 1 buggyantott tojás
Elkészítés
A zöldbabot megpucoljuk, és darabokra vágjuk. Feltesszük főni a paradicsomszósszal és a vízzel. Ezt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az egész fokhagymagerezdet és a babérlevelet (ezeket majd kivesszük a végén).
Fedő alatt, alatt puhára főzzük, utána levesszük a fedőt, és még 4-5 percig főzzük erős lángon, úgy, hogy a paradicsomszósz besűrűsüdjön.
Kevés nádcukorral ízesítjük, és amikor kissé lehűlt, mehet hozzá a finomra aprított zöldfűszer-keverék, ezzel már nem főzzük.
Mi melegen, buggyantott tojással és grillezett Halloumi sajttal ettük.
Az eredeti receptet itt találjátok.