Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Paradicsomos zöldbab

2016. szeptember 14. - Kovács Helga

Ezt a receptet Mautner Zsófi oldalán találtam úgy, hogy körbenéztem, mi van itthon, és rákerestem a hozzávalókra. Nagyon kellemes meglepetés volt a végeredmény, érdemes kipróbálni. Amilyen egyszerű, olyan finom. :)

Hozzávalók

500 g zöldbab

1 dl vízparadicsomos_zoldbab1.jpg

1 doboz paradicsomkonzerv levében eltéve

1 fokhagymagerezd

2 babérlevél

só, bors

2 teáskanál nádcukor

1-1 csokor petrezselyem, kapor, koriander, finomra aprítva

1 Halloumi sajt

fejenként 1 buggyantott tojás

Elkészítés

A zöldbabot megpucoljuk, és darabokra vágjuk. Feltesszük főni a paradicsomszósszal és a vízzel. Ezt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az egész fokhagymagerezdet és a babérlevelet (ezeket majd kivesszük a végén).

Fedő alatt, alatt puhára főzzük, utána levesszük a fedőt, és még 4-5 percig főzzük erős lángon, úgy, hogy a paradicsomszósz besűrűsüdjön.

Kevés nádcukorral ízesítjük, és amikor kissé lehűlt, mehet hozzá a finomra aprított zöldfűszer-keverék, ezzel már nem főzzük.

Mi melegen, buggyantott tojással és grillezett Halloumi sajttal ettük.

paradicsomos_zoldbab.jpg

Az eredeti receptet itt találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr1111700219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása