Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Téli fagyi

2016. szeptember 14. - Kovács Helga

Hozzávalóktelifagyi.jpg

10 db tölcsér

200 g vaj

125 g cukor

1 ek. tej (vagy amennyit felvesz)

1 tk. rumaroma (vagy sütőrum ízlés szerint)

1 csomag vaníliás cukor

1 ek. mogyoróvaj

2 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

A puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a mogyoróvajjal és a kakaóporral jól kikeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy lágyabb legyen a krémünk. Ebbe jöhet a rum vagy rumaroma, mindenkinek kedve szerinti mennyiségben.

A krémet habzsákba tesszük, és a tölcséreket megtöltjük vele.

telifagyi2.jpg

A kész fagyikat a hűtőbe tesszük, és ha lehűltek, tetszés szerint díszíthetjük csokimázzal, cukorgyöngyökkel.

telifagyi1.jpg

Az eredeti recepten megint a Nosalty-n találtam. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr6211704871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása