Hozzávalók
10 db tölcsér
200 g vaj
125 g cukor
1 ek. tej (vagy amennyit felvesz)
1 tk. rumaroma (vagy sütőrum ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
1 ek. mogyoróvaj
2 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a mogyoróvajjal és a kakaóporral jól kikeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy lágyabb legyen a krémünk. Ebbe jöhet a rum vagy rumaroma, mindenkinek kedve szerinti mennyiségben.
A krémet habzsákba tesszük, és a tölcséreket megtöltjük vele.
A kész fagyikat a hűtőbe tesszük, és ha lehűltek, tetszés szerint díszíthetjük csokimázzal, cukorgyöngyökkel.
Az eredeti recepten megint a Nosalty-n találtam. :)