Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Frankfurti leves

2016. szeptember 18. - Kovács Helga

Hozzávalók

1 kis fej kelkáposztafrankfurti_leves2.jpg

2 krumpli

1 fej vöröshagyma

3 ek. olaj

1 gerezd fokhagyma

1 nagy pohár tejföl

1 ek. liszt

só, bors ízlés szerint

1 kk. köménymag

1 kk. majoranna

kevéske pirospaprika

víz

1 csík füstölt szalonna

kb. 4 db virsli (ízlés szerint)

Elkészítés

Előkészítésképpen a zöldségeket feldaraboljuk: a krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk, a kelkáposztát félbe vágjuk, és a torzsája nélkül csíkokra aprózzuk. A hagymát és a szalonnát is apróra vágjuk.

A szalonnát egy kevéske olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és együtt üvegesre dinszteljük. Utána a fokhagymát is hozzátesszük, levesszük a tűzről, és a pirospaprikával összekeverjük. Mehet vissza a tűzhelyre.

frankfurti_leves.jpg

Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük majoránnával és őrölt köménnyel, utána pedig annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi.

Amikor megpuhult minden, hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és gyorsan ezzel is összefőzzük.

A tejfölből és a lisztből közben habarást készítünk, majd a levesből apránként adagolva felhígítjuk, és hozzáöntjük a leveshez. Kicsit összeforraljuk és kész is.

frankfurti_leves1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr8511717237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása