Hozzávalók
1 kis fej kelkáposzta
2 krumpli
1 fej vöröshagyma
3 ek. olaj
1 gerezd fokhagyma
1 nagy pohár tejföl
1 ek. liszt
só, bors ízlés szerint
1 kk. köménymag
1 kk. majoranna
kevéske pirospaprika
víz
1 csík füstölt szalonna
kb. 4 db virsli (ízlés szerint)
Elkészítés
Előkészítésképpen a zöldségeket feldaraboljuk: a krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk, a kelkáposztát félbe vágjuk, és a torzsája nélkül csíkokra aprózzuk. A hagymát és a szalonnát is apróra vágjuk.
A szalonnát egy kevéske olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és együtt üvegesre dinszteljük. Utána a fokhagymát is hozzátesszük, levesszük a tűzről, és a pirospaprikával összekeverjük. Mehet vissza a tűzhelyre.
Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük majoránnával és őrölt köménnyel, utána pedig annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
Amikor megpuhult minden, hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és gyorsan ezzel is összefőzzük.
A tejfölből és a lisztből közben habarást készítünk, majd a levesből apránként adagolva felhígítjuk, és hozzáöntjük a leveshez. Kicsit összeforraljuk és kész is.