Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Sajtos sütőtökös tészta

2016. november 02. - Kovács Helga

Hozzávalóksajtossutotokos1.jpg

0,5 sütőtök

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek. vaj

1 húsleveskocka

1 tk. házi vegeta (vagy 2 leveskocka)

1 tk. pirospaprika

1 tk. szerecsendió

só bors

200 ml víz

1 doboz krémsajt (kb. 200 g)

Elkészítés

A tököt megpucoljuk, kockákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát apróra daraboljuk.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Közepes lángon üvegesre pároljuk. Utána mehet bele a kockákra vágott sütőtök, és ezzel is pirítjuk még néhány percig.

Ha a sütőtököt megkapja a meleg (a széle kezd pirulni, karmellizálódni), hozzátesszük a pirospaprikát is, majd alaposan elkeverjük benne.

Felöntjük a vízzel, és fűszerezzük, majd ha felforrt, lejjebb vesszük a hőfokot, és addig főzzük az egészet, amíg a sütőtök teljesen puha lesz.

A legvégén egy krumplinyomóval szétpasszírozzuk a sütőtököt, és belekeverjük a krémsajtot. A sajttal simára keverjük, és főtt tésztával tálaljuk.

sajtossutotokos.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr5311839923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása