Hozzávalók
0,5 sütőtök
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. vaj
1 húsleveskocka
1 tk. házi vegeta (vagy 2 leveskocka)
1 tk. pirospaprika
1 tk. szerecsendió
só bors
200 ml víz
1 doboz krémsajt (kb. 200 g)
Elkészítés
A tököt megpucoljuk, kockákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát apróra daraboljuk.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Közepes lángon üvegesre pároljuk. Utána mehet bele a kockákra vágott sütőtök, és ezzel is pirítjuk még néhány percig.
Ha a sütőtököt megkapja a meleg (a széle kezd pirulni, karmellizálódni), hozzátesszük a pirospaprikát is, majd alaposan elkeverjük benne.
Felöntjük a vízzel, és fűszerezzük, majd ha felforrt, lejjebb vesszük a hőfokot, és addig főzzük az egészet, amíg a sütőtök teljesen puha lesz.
A legvégén egy krumplinyomóval szétpasszírozzuk a sütőtököt, és belekeverjük a krémsajtot. A sajttal simára keverjük, és főtt tésztával tálaljuk.