Hozzávalók
250 ml tej
25 g friss élesztő
1 teáskanál cukor
350 g liszt
25 g olvasztott vaj
1,5 teáskanál só
1-2 ek. tej a kenéshez
Elkészítés
A tejet "meglangyítjuk", belekeverjük a cukrot és elkeverjük a tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt is. Meleg helyen kelesztjük, amíg habos lesz.
Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj, majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Akkor lesz kész a tészta, ha sima a felülete és kicsit buborékos. Utána kettéosztjuk, majd mindkettőt kerek lappá nyújtjuk. A lapokat 4 részre vágjuk és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel. A kifliknek elég annyi ideig kelni, amíg a sütő bemelegedik.
Ha a sütő 200-210 °C-ra bemelegedett, mehetnek be a kiflik 15-20 perc-re, amíg aranybarnára sülnek.
Az eredeti receptet itt találtam.