Mit ettem tegnap?

Mit ettem tegnap?

Házi kifli

2016. november 06. - Kovács Helga

Hozzávalókkifli1.jpg

250 ml tej

25 g friss élesztő

1 teáskanál cukor

350 g liszt

25 g olvasztott vaj

1,5 teáskanál só

1-2 ek. tej a kenéshez

Elkészítés

A tejet "meglangyítjuk", belekeverjük a cukrot és elkeverjük a tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt is. Meleg helyen kelesztjük, amíg habos lesz.

Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj, majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.

Akkor lesz kész a tészta, ha sima a felülete és kicsit buborékos. Utána kettéosztjuk, majd mindkettőt kerek lappá nyújtjuk. A lapokat 4 részre vágjuk és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.

kifli2.jpg

A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel. A kifliknek elég annyi ideig kelni, amíg a sütő bemelegedik.

Ha a sütő 200-210 °C-ra bemelegedett, mehetnek be a kiflik 15-20 perc-re, amíg aranybarnára sülnek.

kifli3.jpg

Az eredeti receptet itt találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitettemtegnap.blog.hu/api/trackback/id/tr7511935095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása